Termeni si conditii

1. ORIGINEA PIESELOR
CTHparts este importator direct pentru piesele si accesoriile  comercializate. Piesele sunt achizitionate direct de la producatorul marcilor si sunt in conformitate cu standardele de calitate practicate de fiecare marca.


2. PRETURILE PRACTICATE
Prin politica de gestionare riguroasa a costurilor si prin contactul direct si permanent cu producatorii marcilor importate preturile CTHparts sunt intotdeauna cele mai mici din piata. CTHparts ofera intotdeauna calitate pentru pretul platit. Volumul comenzilor si fidelitatea dumneavoastra ca si partener vor fi intotdeauna apreciate si stimulate prin pret .


3. COMANDA PIESELOR
CTHparts pune la dispozitia clientilor sai suportul tehnic si cunostintele acumulate pentru identificarea corecta a pieselor ce urmeaza a fi comandate .Comanda pieselor se va face intotdeauna in scris pentru evitarea oricaror greseli.Comanda va contine datele de facturare ale beneficiarului, adresa de livrare, persoana de contact si numarul de telefon al acesteia, produsul comandat, cantitatea comandata si pretul la care a fost ofertat.


4. LIVRAREA PIESELOR
Livrarea pieselor se face fie direct din depozitele CTHparts, fie prin curier de mesagerie rapida la adresa indicata in comanda de catre beneficiar.


5. CONDITII COMERCIALE GENERALE
CTHparts este o companie independenta, nu este reprezentant oficial al acestor marci. Marcile inregistrate (JCB,CAT,  Komatsu, Perkins, Deutz sau altele) folosite in continutul acestui website sunt proprietatea detinatorilor legali , iar acesti termeni sunt folositi in scop informativ.


a. Generalitati
Pentru toate relatiile comerciale care se stabilesc intre noi ca furnizor si clientul nostru ca beneficiar sunt valabile urmatoarele conditii generale de vinzare si livrare in masura in care alte conditii nu au fost stabilite in scris. Conditiile deviante sau oponente ale beneficiarului nu vor fi recunoscute de catre noi decat in cazul in care valabilitatea acestora a fost  in mod deosebit si in scris acceptate. Conditiile noastre de vinzare si de livrare sunt valabile si in cazul in care noi in cunostinta conditiilor oponente sau deviante ale beneficiarului si fara rezerve am executat sau executam comanda. Toate intelegerile inafara conditiilor noastre comerciale, dintre noi si beneficiar, facute in scopul implinirii contractului vor fi in contract in scris stabilite.


b. Oferte
Ofertele si afirmatiile asupra preturilor si termenelor de livrare nu implica nici un angajament, ele devenind obligatorii numai dupa confirmarea in scris. Informatiile despre masuri, greutate si performante, fotografiile, precum si pentru masini si utilaje folosite, piese uzate si/sau reconditionate, datele despre durata si masura uzurii sunt aproximative si fara obligatie, in afara cazului cind ele au fost numite ca si informatii silitoare. Peste estimarile de cheltuieli, desene, date tehnice si alte documente pastram drepturile noastre de posesor si de autor, accesul la ele pentru terti este interzis.


c. Preturile si conditiile de plata
Preturile sunt valabile, daca altfel nu au fost in mod deosebit stabilite, de la depozit sau locul de stationare si nu cuprind cheltuielile pentru ambalaj, incarcare si transport. La preturi trebuie socotita si TVA dupa legile in vigoare in tarile de destinatie/stationare. In lipsa unor conventii deosebite, plata se efectueaza in numerar fara orice reducere la predarea masinii, utilajelor , pieselor sau alte obiecte sau servicii contractate. In cazul unei conventii stabilite se va efectua plata in cadrul unei durate de timp hotarate si socotite de la data de facturare. Mandatele de plata, cecuri si bilete de ordin vor fi acceptate numai pe baza unei conventii extraordinare, scrise si numai in forma de avans, sub premiza facturarii tuturor cheltuielilor de incasare si remize. Compensarea platii, cu pretentii nerecunoscute de toate felurile, precum si exersarea unui drept de retinere sunt excluse, o exceptie formeaza numai cazul in care solicitarile respective au fost stabilite cu puterea dreptului, sunt necontestate sau sunt recunoscute de catre noi. Daca beneficiarul nu achita plata in cadrul termenului stabilit, noi suntem indreptatiti sa incasam o penalitate de 0,1 % din valoarea soldului pentru fiecare zi de intarziere .Valoarea penalitatilor poate depasi valoarea marfii. In cazul in care noi suntem in stare a dovedi daune in caz de intirziere a platii, suntem indreptatiti sa pretindem plata pagubei produse. In caz de dubiu de insolventa al beneficiarului, noi suntem indreptatiti sa pretindem un avans sau sa anulam contractul, daca dupa subsemnarea lui, ajung la stiinta noastra unele circumstante care produc o neincredere in solventa beneficiarului.


d. Livrarea
Termenele si durata livrarilor, care se pot stabili cu sau fara obligatie, vor fi in scris fixate. Durata termenului de livrare se socoteste de la ziua de confirmare a comenzii , dar nu inainte de clarificarea tuturor intrebarilor tehnice si comerciale, care sint legate cu furnizare. Respectarea obligatiilor de livrare presupune deasupra implinirea ordentlica si prompta a sarciniilor beneficiarului. Termenul de livrare e pastrat, daca pina la expirarea lui obiectul a parasit depozitul /locul de stationare sau a fost anuntata o dispozitie de expediere. Termenul de livrare se prelungeste corespunzator in caz de conflicte de munca, respectiv la greve si deasemenea la forte majore independente de vointa noastra, in masura in care asemenea greutati au o influenta deosebita la procesul de executie a lucrarilor, sau la expedierea obiectului. Criteriile de mai sus au valabilitate si in cazul in care evenimentele descrise se produc la furnizorii nostri. Circumstantele mai sus mentionate nu sunt nici atunci in responsabilitatea noastra, daca ele se produc in faza unei intirzieri de livrare deja existenta. Inceputul si sfirsitul evenimentelor asemanatoare vor fi raportate de catre noi, in cazurile importante, intr-un timp cat mai scurt posibil , la beneficiar.CTHparts nu poate prelua raspunderea  eventualele modificari de stoc, pret sau intarzieri ale producatorului, furnizorului sau transportatorului.  Limitele responsabilitatii prezentate mai inainte nu sint valabile in cazul in care exista o conventie la o afacere comerciala fixa. Acelasi lucru este valabil, daca beneficiarul poate sa probeze ca din cauza intarzierii produse de noi, interesul lui la executia contractului s-a stins. Daca beneficiarul intra in intirziere la preluarea marfii sau violeza alte obligatii de cooperare, noi sintem in acest caz indreptatiti, sa pretindem o despagubire a daunei produse, inclusiv eventuale cheltuieli suplimentare. Beneficiarul suporta si riscul unei pierderi sau degradari intamplatoare a marfei, incepind cu data expirarii termenului de preluare.


e. Transmiterea riscului
Daca in confirmarea comenzii altfel nu a fost stabilit, livrarea marfii se intelege intotdeauna plecarea de la depozit sau de la locul de stationare. Riscul se transmite pe beneficiar sau cu plecarea obiectului de la depozit/loc de stationare sau de la ziua dispozitiei de expediere, aceasta fiind valabila chiar si in caz de livrari partiale sau daca noi am preluat si alte prestatii, ca si cheltuielile de expediere sau exportul/importul si punerea in functiune, prestatii care pretind o conventie extraordinara si in scris.La cererea beneficiarului, noi asiguram marfa, pe cheltuiala lui, impotriva pagubelor produse de furt, de degradare, de transport, de foc sau de apa precum si impotriva altelor riscuri asigurabile.


f. Garantie
Livrarea marfii folosite se va face cu excluderea formala a tuturor drepturilor de garantie ale beneficiarului. Drepturile de garantie al beneficiarului sunt dependente si presupun, ca el si-a indeplinit la timp obligatia lui de control si de reclamatie pana in momentul semnarii de primire a facturii pentru marfa ridicata de la un reprezentant al nostru sau in termen de 2(doua) zile de la facturare in cazul expedierii marfii prin mesagerie. Noi suntem indreptatiti, dupa alegerea noastra, la reparatia defectului sau la livrarea partilor componente de schimb, unde reparatia va fi facuta sub premiza preluarii tuturor cheltuielilor necesare. In nici un caz nu vom prelua garantia pentru pagube care s-au produs din cauzele urmatoare:aplicatii incorecte sau neadecvate, montare gresita, punere in functiune prin beneficiar sau de o treia persoana, uzura naturala, ingrijirea incorecta sau inconstienta, carburanti si lubrifianti necorespunzatori, materiale de schimb improprii de calitate minora, lucrari de constructii mediocre, fundatii insuficiente, influente chimice, electrochimice sau electrice, in masura in care ele nu sint de catre noi implicate.  Toate celelalte pretentii al beneficiarului, mai ales pretentia la despagubire a avariilor, care nu au avut loc la obiectul livrat sint excluse. Indeosebi nu raspundem pentru diminuarea beneficiului, sau alte pagube de avere ale beneficiarului.Tot asa nu sint valabile limitele amintite daca beneficiarul pretinde, din cauza lipsei unei proprietati confirmate, despagubire pentru neexecutarea contractului .Raspunderea noastra se limiteaza la inlocuirea sau restituirea contravalorii  bunului livrat.
O obligatie la despagubire largita in fata celei prevazute, este exclusa fara a lua in considerare natura juridica a pretentiei . Masura, in care responsabilitatea noastra este exclusa sau limitata, este valabila si pentru responsabilitatea personala a angajatiilor, colaboratoriilor, reprezentantiilor, muncitorilor si fortelor ajutatoare.


g. Rezervarea proprietatii
Toate marfurile livrate ramin proprietatea noastra pina la platirea completa a pretului, inclusiv penalitati si cheltuieli. Rezervarea proprietatii ramine in vigoare pe durata existentei pretentiilor noastre fata de beneficiar, din aceasta sau dintr-o alta tranzactie comerciala , mai ales pe durata existentei unui sold debitor.Numai plata sumei corespunzatoare in numerar poate sa stinga debitul.Biletele la ordin, CEC-urile, cedarea de creante pot fi acceptate ca forma de plata, dar nu sting debitul decat la incasarea lor in numerar. Daca beneficiarul se comporta intr-o maniera contrara contractului, indeosebi la intirziere a platii, noi sintem indreptititi sa luam marfa inapoi, iar beneficiarul este obligat la predare. Preluarea marfii nu prezinta un caz de anulare al contractului, numai daca acesta a fost in mod deosebit de catre noi stipulat in contract in mod expres stabilit. In caz de sechestrare contractul va fi totdeauna anulat. Dupa preluarea marfii de la beneficiar noi sintem indreptatiti sa o comercializam, pretul de vinzare, in afara unei taxe de prelucrare adecvate- va fi folosit pentru achitarea datoriilor beneficiarului. Cazul sechestrarii sau altelor interventii de la o a treia persoana, vor fi imediat anuntate de beneficiar, ca sa putem sa depunem o plingere la tribunal . In masura in care a treia persoana nu este in stare sa ne plateasca cheltuielile de judecata si alte cheltuieli legate de proces, beneficiarul va fi obligat sa ne despagubeasca pentru pierderile respective. Beneficiarul este obligat sa ingrijeasca de marfa, in deosebi sa asigure aceasta, pe cheltuiala lui, la valoarea de noua, impotriva pagubelor cauzate de: foc, apa si furt. Aceasta obligatie de asigurare trebuie sa acopere si asigurarea impotriva avariilor la masina, conform conditiilor generale de asigurari de masini, utilaje si aparate. Beneficiarul cedeaza in favoarea noastra toate drepturile din contractele de asigurari pe durata pina cind marfa livrata nu a fost complet achitata, altfel noi sintem indreptatiti sa asiguram obiectul livrat, pe cheltuiala beneficiarului, in modul descris de mai sus, daca beneficiarul nu a efectuat deja asigurarile respective in mod certificabil. In caz de necesitate a lucrariilor de intretinere si de inspectie, beneficiarul este obligat sa efectueze aceste lucrari pe cheltuiala proprie si la timp. Beneficiarul este indreptatit sa vinda marfa in cadrul unei afaceri regulate, dar numai in cazul in care, mai inainte, noi am dat aprobarea de vinzare in scris. In acest caz Beneficiarul cedeaza in favoarea noastra toate pretentiile, pina la marimea sumei finale de facturare, inclusiv TVA, care rezulta din revinzarea obiectului, independent de faptul, ca obiectul a fost reinnoit de catre beneficiar sau nu inainte de revinzare.La incasarea pretului de revinzare beneficiarul ramine imputernicit in continuare si dupa cedarea pretentiilor. Competenta noastra la incasare ramine in orice caz neatins. Noi ne obligam insa la neincasarea pretentiilor, daca beneficiarul implineste obligatia lui de plata din venitul obtinut dupa revinzare, nu intra in intirziere a platii, indeosebi n-a fost data nici o cerere la o procedura de insolventa sau de redresare judiciare sau are loc o interzicere a platii. In cazul mai inainte descris, noi putem pretinde, ca beneficiarul ne pune in cunostiinta pretentiilor cedate de el impreuna cu identitatea debitantiilor, ne da toate datele necesare pentru incasare impreuna cu documentele apartinatoare si de cesiunea lui la cunostiinta debitantiilor. Prelucrarea sau transformarea obiectului de catre beneficiar va fi intotdeauna pentru noi intreprins. Obiectul va fi prelucrat cu piese componente care nu apartin noua, in acest caz noi achizitionam coproprietatea peste produsul nou, in relatia cu valoarea obiectului la valoarea celorlalte piese componente la data prelucrarii. Pentru produsul nou rezultat prin prelucrare sint aceleasi conditii valabile ca si pentru obiectul livrat sub rezerva. Beneficiarul pastreaza pentru noi dreptul, in modul descris rezultat, la proprietatea unica sau la coproprietate.


h. Competenta judecatoreasca
La toate controversele rezultate din relatii contractuale, chiar daca beneficiarul este un comerciant inscris in registrul de comert, este o persoana juridica sau persoana fizica , competenta judecatoreasca este in raza teritoriala unde segaseste sediul nostru social. Acelasi lucru este valabil si daca beneficiarul nu are competenta judecatoreasca generala pe acelasi teritoriu, s-a mutat dupa incheierea contractului , sau domiciliul si sediul lui obisnuit nu sint cunoscute la data depunerii plingerii. Noi sintem in toate cazurile indreptatiti, sa depunem o plingere impotriva beneficiarului si la tribunalul competent pentru localitatea lui de domiciliu.

6. DESPRE COOKIE

Ce este un cookie?
Un cookie HTTP sau un modul cookie este un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web si apoi trimis inapoi (nemodificat) de catre navigator, de fiecare data când acceseaza acel server. Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum si pentru urmarirea comportamentului utilizatorilor; aplicatii tipice sunt retinerea preferintelor utilizatorilor si implementarea sistemului de "cos de cumparaturi".

De ce le folosim?
Cookie-urile sunt folosite de serverele web pentru a putea diferentia utilizatorii si pentru a putea reactiona in functie de actiunile acestora in cadrul unei sesiuni formate din mai multe tranzactii separate. Ele au fost inventate pentru a se putea implementa un cos de cumparaturi virtual: de obicei, utilizatorul mai intâi se autentifica (login), apoi navigheaza pe site, adauga sau elimina in voie obiecte din cos, apoi afiseaza continutul cosului, cere calcularea pretului final, se hotaraste sa comande (ori totusi renunta), iar la sfârsit inchide sesiunea (logout).
Autentificarea utilizatorilor fata de server este o alta aplicatie a cookie-urilor; cu ajutorul acestora serverul retine faptul ca utilizatorul s-a autentificat, si ii va permite actiuni specifice celor autentificati.
Unele site-uri folosesc cookie-urile si pentru a permite utilizatorilor sa modifice felul in care afiseaza paginile de web, in functie de preferintele personale, care sunt retinute si intre sesiuni. Se pot modifica si retine in acest fel atât aspecte legate de functionalitatea cât si de afisarea grafica a paginilor. De exemplu, in Google, chiar si utilizatorii neinregistrati pot de exemplu alege câte rezultate sa fie afisate intr-o pagina.

Mituri:
Exista si o serie de pareri gresite despre cookie-uri, cele mai multe bazate pe impresia (gresita) ca ele ar contine intotdeauna cod executabil; in realitate ele sunt doar texte, si nu pot sa execute nicio operatie. Ele nu sunt nici spyware si nici virusi informatici, desi anumite programe antivirus si anti-spyware le pot detecta.
Cele mai multe navigatoare moderne permit utilizatorului sa decida daca accepta sau nu cookie-uri. Site-urilor care le refuza le vor lipsi insa anumite facilitati - de exemplu, intr-un magazin virtual nu se va mai putea folosi cosul de cumparaturi, daca acesta a fost implementat cu ajutorul cookie-urilor.

Legea cookie-urilor:
O directiva din 2002 a Uniunii Europene in privinta securitatii informatiilor de natura personala pe Internet contine reguli legate de folosirea cookie-urilor. Printre altele, Articolul 5, Alineatul 3 specifica faptul ca salvarea datelor (cum ar fi cookie-uri) pe calculatorul unui utilizator poate fi facuta doar daca: 1) utilizatorului i se spune cum vor fi utilizate aceste date; si 2) utilizatorului i se da posibilitatea de a refuza aceste date. Totusi, acelasi articol mentioneaza faptul ca salvarea datelor necesare din motive tehnice este exceptata de la aceasta regula.
Cat timp e activ un cookie?
Cookie-urile expira, si de aceea nu sunt trimise de catre navigator spre server in conditiile de mai jos:
1.La sfârsitul unei sesiuni (de exemplu, când este inchis navigatorul) daca acel cookie nu este persistent
2.Daca a fost specificata o data de expirare si data se afla la momentul curent in trecut (poate sa dipara la inchiderea sesiunii, dupa 30 sau 90 zile)
3.Daca data expirarii este schimbata (de catre server sau script) intr-o data din trecut 4.Navigatorul sterge cookie-ul la cererea utilizatorului
A treia conditie permite unui server sau unui script sa stearga in mod explicit un cookie.
Metoda cea mai folosita este urmatoarea:
1.Daca o cerere nu contine nici un cookie, se presupune ca este prima accesare a unei pagini de pe acel server; acesta creeaza un cookie cu o valoare arbitrara (dar unica) si-l trimite, impreuna cu pagina solicitata;
2.De acum incolo, navigatorul va primi impreuna cu cererile si cookie-ul; el va trimite paginile cerute, dar va retine numele paginii cerute, data si ora, precum si valoarea cookie-ului intr-o lista speciala.
Parcurgând aceasta lista, este posibil sa se afle ce pagini (si in ce ordine) au fost vizitate de un anumit utilizator (identificat de un anumit cookie).

Ce sunt cookie-urile "Third – party"?
Imaginile sau alte obiecte continute de o pagina web pot sa fie de fapt pe alt server decât cel pe care este pagina propriu-zisa. Pentru a afisa aceste obiecte, navigatorul le descarca de pe serverele lor, eventual primind si cookie-uri. Acestea se numesc "third party", daca serverul care le-a creat se afla in alt domeniu decât serverul paginii.
Acest fenomen se intâmpla mai ales in cazul reclamelor. Imaginile publicitare se afla de obicei stocate pe serverele companiei publicitare, in alt domeniu decât pagina web pe care sunt afisate. Daca navigatorul accepta cookie-urile, compania de publicitate poate sa urmareasca activitatea utilizatorului pe mai multe situri (pe toate siturile vizitate, care au imagini ce provin de la acea companie de publicitate). Aceasta se face folosind un URL unic pentru fiecare sit (astfel incât aceeasi imagine afisata pe doua situri are alt URL) sau cu ajutorul câmpului referer din tranzactia HTTP. Acelasi lucru se poate obtine intercalând in pagina de web imagini invizibile utilizatorului, dar care sunt downloadate de navigator.
Companiile de publicitate au negat permanent ca aceste informatii ar fi folosite si pentru alte scopuri in afara stabilirii unor preferinte ale utilizatorilor.
Multe navigatoare moderne, cum ar fi Internet Explorer, Opera sau Mozilla Firefox, permit utilizatorului sa aleaga blocarea cookie-urilor "third party".

Cum pot dezactivez modulul cookie?
In cazul in care nu doriti sa primiti publicitate bazata pe categorii de interes in browserele web, puteti sa renuntati accesand “Managerul preferintelor anunturilor." Accesand reteaua web prin intermediul unui browser, Google va ofera o serie de optiuni pentru a salva definitiv setarile de renuntare in browserul dvs. Dupa acest moment, Google nu va mai colecta informatii privind categoriile de interes si nu va mai afisa anunturi bazate pe respectivele categorii atunci cand accesati reteaua web printr-un browser. Cu toate acestea, este posibil sa vedeti in continuare anunturi relevante pe baza continutului site-ului sau a altor informatii care nu va identifica in mod personal.

Cookie-uri care pot fi setate la vizitarea site-ului www.cuipicon.ro, de catre cuipicon.ro sau terti parteneri:

Cookie-uri setate de catre cuipicon.ro:

cuipicon - stocheaza informatii despre vizitator
cnelog_rwkdtb - stocheaza date despre utilizatorul nelogat
clog_rwkdtb - stocheaza date despre utilizatorul logat
cookie_accept_rwkdtb - cookie setat in momentul in care vizitatorul acceptă să primeasca cookies de la site

Cookie-uri setate de catre terti parteneri:

Google Analytics:
_dc_gtm_UA-74188178-2 , _ga , _gid - stocheaza date despre vizitator, paginile pe care le-a vizitat si actiunile acestuia

google.com:
1P_JAR , CGIC , CONSENT , NID , OGPC , OGP , SNID - acest grup stabileste un ID unic pentru a memora preferintele si alte informatii, cum ar fi statisticile site-urilor web si ratele de conversie a urmaririi. Politicile Google pot fi vizualizate la https://policies.google.com/technologies/types

tawk.to:
__tawkuuid , TawkConnectionTime , __cfduid , ss , tawkUUID - Modulele cookie setate de widgetul Tawk.to si scripturile sunt necesare pentru a furniza functionalitatea serviciului de suport pentru chat si optional pentru a trimite o transcriere a chat-ului si a trimite orice fisiere pe care un utilizator le-ar putea incărca in legatura cu orice problema pentru care este nevoie de suport. Tawk.to are o politica clara privind protectiei datelor, care poate fi gasita la adresa www.tawk.to/data-protection/ care precizeaza ca nu sunt implicati in nici un fel de extragere de date, de colectare sau de publicitate.

youtube.com:
GPS - Inregistreaza un ID unic pe dispozitivele mobile pentru a permite urmarirea pe baza locatiei GPS geografice.
PREF - Acest modul cookie stocheaza preferintele si alte informatii, in special limba preferata, numarul de rezultate ale cautarii pe care doriti sa le afisati pe pagina dvs. si daca doriti sau nu sa aveti activat filtrul SafeSearch Google.
VISITOR_INFO1_LIVE - Un cookie setat de YouTube care masoară latimea de banda pentru a determina daca primesti noua interfata player sau cea veche.
YSC - Acest modul cookie este setat de serviciul video YouTube pe paginile cu video incorporat YouTube

meteoblue.com:
__gads, lastvisited, locale, mb - Module cookie setate de widgetul meteoblue.com - http://content.meteoblue.com/ro/legal/privacy

Articole:
Recomandari pentru utilizare

prevazut cu un sistem de ungere, este necesar să se lubrefieze varful cuiului pentru a evita frecarea între metale. NU INDOITI  Utilizand puterea braţului piconului pentru a rupe, sau folosind cuiul piconului ca pe o pârghie acesta mai devreme sau mai tarziu se va fractura. Acelaşi lucru se produce atunci când spitul

NU LOVITI IN GOL

moi sau usoare sunt numite lovituri in gol. Acest lucru se întâmplă atunci când pistonul nu loveste cuiul de picon, şi forta si energia de impact este absorbita de buloane si de bolturile de retinere ale cuiului si nu de cui în sine. Acest lucru provoacă o erodare a spitului şi ruperea

LUBREFIEREA CONSTANTA

LUBREFIEREA CONSTANTA Chiar daca ciocanul este prevazut cu un sistem de ungere, este necesar să se lubrefieze varful cuiului pentru a evita frecarea între metale.

Contact:
CTH Parts SRL
C.U.I.: RO39853909
Reg. Com.: J22/2390/2018
Capital social: 10000 Lei

Adresa:
062202 Bucuresti, Str. Preciziei 32
Telefon:
+40.737.242.777

Program:
Luni-Vineri: 08:00 - 17:00
Sambata: 09:00 - 12:00  
Email:
info@cthparts.ro

Web:
www.cuipicon.ro